Ramadanbord, en ny svensk tradition

Den 1 september arrangerade Salaams vänner en ny svensk tradition, nämligen ett ramadanbord, iftar. Kvällens gäster var bl.a. Sveriges politiker, tjänstemän, Svenska kyrkans ombudsmän, representanter från olika ideella organisationer samt aktiva inom KrF och SMFR. Kvällen erbjöd härlig atmosfär med god mat och fint sällskap.


Evenemanget började med en introduktion från SMFRs ordförande Yasri Khan, vidare till presentation om KrF och Salaams vänner från projektledare Kerstin Bergeå och projektsekreteraren Caroline Kylhbäck, vidare till vad Ramadan har för betydelse som fortsatte till en presentation av varandra. Riksdagsledamot som Mehmet Kaplan (Mp) och Josefin Brink (V) höll ett kort anförande. Under detta tillfälle avslöjades det även att flera av våra gäster deltog på sitt allra första ramadanbord/iftar.


Ramadanbordet såg många som en början på en ny svensk tradition, en era som faktiskt visa Islams fredliga budskap just under en tid då främlingsfientligheten är stor. Genom att börja med ett litet projekt som Salaams vänner lyckas man med en stor positiv respons.


Efter att fastebrytningen inletts och den utsökta maten ätits hölls en spontan välgörenhetsauktion där bl.a. förbundsordförandes Yasri Khans bönematta auktionerades ut. Aktionen som såg lite annorlunda ut, det man donera måste man betala, även om man inte är vinnande budet – vilket inte hindrade människorna till att öppna sina hjärtan och ge. Bönemattans högsta bud gick på 2000 kr, med sammanlagt donerades 8000 kr i bud! Vi hade även flera donationer och sammanlagt kom vi upp till 15 000 kr, på bara en timme! Vilken succé! Salaams vänner valde att donera insamlingen till Islamic Relief för Pakistan.


Ramadanbordet blev en kväll fylld av hopp, skratt, mingel och härlig sällskap. Salaams vänner hade arrangerat sitt första ramadanbord, men absolut inte sista. Även om vi har ett helt år till nästa Ramadan att längta efter får vi uppskatta att julen närmar sig och vi har ett lyckat påskbord att se fram emot!

          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0